Поли Генова се включва в кампанията на МОСВ „Яко е да си еко“

15 декември 2016 | 12:24

Българската звезда от Евровизия Поли Генова се включва в кампанията на Министерството на околната среда и водите „Яко е да си еко“. На 16 декември от 13,00 ч тя ще е специален гост на открит урок на екологична тема с участието на младия изпълнител Ангел Ковачев. Поли ще представи новата си песен „Моята природа“ пред 400 деца в залата на театър „Сълза и смях“. Гост на събитието ще е министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

В информационно – образователната кампания „Яко е да си еко“, която цели да възпита младите хора в любов и грижа към природата, през 2016 г. се включиха над 10 000 ученици от цялата страна. 7000 от тях участваха в Зелената олимпиада, чийто организатор за поредна година е Академика – БГ. През декември инициативата спечели нови последователи сред децата, след като в четири училища бяха представени видео уроците с Ангел Ковачев. Презентациите започнаха на 2 декември в СОУ“Д-р Петър Берон“ в Костинброд. Вторият видео урок беше на 5 декември в 78 СУ "Христо Смирненски" – град Банкя. Третият - в 200 ОУ "Отец Паисий" в с. Лозен беше на 6 декември, а четвъртият на 8 декември в Перник в ГПЧЕ "Симеон Радев“.

Учениците научиха защо трябва да изхвърлят пластмасовите бутилки, хартията и стъклото в контейнерите за разделно събиране на отпадъци, откъдето ще отиват за рециклиране. Голям интерес предизвикаха и въпросите, свързани с опазването на въздуха. Децата с интерес разбраха, че сухите дърва за огрев замърсяват по-малко с прах , отколкото влажните и че може да помогнем за чистотата на въздуха около нас, придвижвайки се с колело.

Видео материалите са достъпни безплатно в YouTube канала на МОСВ, както и в интернет платформите на министерството.

„Яко е да си еко“ ще се разгърне и през 2017 г. с нов акцент - биоразнообразие и чистота на водите.