<i></i>Print

img_1066-1Дирекцията на „Национален парк „Рила“, РИОСВ-Благоевград и Регионалната лаборатория към ИАОС в Благоевград стартираха отбелязването на Световния ден на Земята – 22 април с екологична образователна програма в Благоевград. В инициативата се включиха млади природолюбители от ХІ и ХІІ клас на Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ – Благоевград и техни преподаватели.

С две беседи и демонстрация за вземане и анализ на водни проби от река Благоевградска Бистрица гимназистите се запознаха с темите за Световния ден на Земята, който се провежда под мотото „Повишаване на знанията за околната среда и климата“. Учениците научиха повече и за биоразнообразието и водното богатство на Югозападна България и Национален парк „Рила“. Експертите от ДНП „Рила“ и РИОСВ- Благоевград организираха екологична викторина, а най-любознателните участници получиха много награди.

Инициативите по повод Деня на Земята продължават до понеделник с образователни екологични програми и Ден на отворените врати в Посетителския център на Национален парк „Рила“ в Паничище и в Посетителския информационен център за Парка в Самоков.

WordPress Lightbox Plugin