Със съвместни инициативи РИОСВ-Варна и БД „Черноморски район“ отбелязаха Световния ден на Земята

21 април 2017 | 16:40

Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) във Варна и Басейнова дирекция „Черноморски район“ проведоха съвместни инициативи в гр. Варна по повод Световния ден на Земята - 22 април.

Интерактивен открит урок с малчуганите от  група при ДГ „Слънчо“ се проведе днес. Децата получиха знания и споделиха опит за опазване на „общия ни дом - Земята“. С ентусиазъм и вълнение се включиха в засаждане на билки и цветя. Обещаха да ги поливат редовно и да се грижат за тях, а когато поникнат - да изпратят техни снимки.

Над 120 деца от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ откриха Седмицата на Земята. С песни и танци, те изразиха отношението си към опазването на природата. В актовата зала на училището бяха представени ръчно изработени макети от природни и отпадъчни материали.

Седмокласници от ОУ „Йордан Йовков“ участваха в състезание на тема „Магията на природата“. Те показаха завидни знания за многообразието в природата и опазването на околната среда.

Световният ден на Земята се превръща в международно събитие през 1990 г. Неговата цел е да създаде широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за развитие по целия свят. Основните усилия са насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. България се присъединява към инициативата на 22.04.1992 г.  Тази година кампанията се провежда под мотото „Повишаване на знанията за околната среда и климата“.