Министър Нено Димов се срещна с посланика на Гърция

31 май 2017 | 09:29

Министърът на околната среда и водите Нено Димов се срещна с посланика на Република Гърция в България Н. Пр. Григориос Василоконстандакис. Те обсъдиха двустранните отношения в областта на околната среда и водите. Акцент в разговорите беше управлението на водите на трансграничните реки и изграждането на система за ранно предупреждение от наводнения.

Гръцкият посланик изрази задоволството си от доброто сътрудничество между България и Гърция в сектора, както и от работата на съвместната българо-гръцка експертна група, създадена с цел прилагане на подписаната през 2010 г. декларация за разбирателство и сътрудничество в областта на използването на водните ресурси в съответните територии от споделените речни басейни.

Министър Димов подчерта ползотворното сътрудничество на експертно равнище, както и доброто ниво на комуникация и ангажираност на компетентните институции по въпросите на водите в двете страни. Той изрази надежда, че двустранните отношения в областта на околната среда и водите ще се развиват в дух на добросъседство и взаимен интерес.

Обсъдена беше и възможността за посещение и провеждане на среща между министъра на околната среда и енергетиката на Гърция Янис Циронис и министър Димов.