Министър Димов награди победителите в конкурса „Защити ме, за да те има“

05 юни 2017 | 11:38

„Днес отбелязваме Световния ден на околната среда. На този ден е добре да  се замислим как заедно можем да намираме и поддържаме баланса между човешкия напредък и околната среда“. Така министърът на околната среда и водите Нено Димов откри в МОСВ изложбата  „Защити ме, за да те има“.

Тя включва 25 плаката, карикатури, колажи  и рисунки, отличени в Национален  конкурс  за ученици,  посветен на  45-ата годишнина от обявяването на 5 юни за Световен ден за опазване на околната среда. Конкурсът бе организиран от Националния ученически екопарламент с подкрепата на Министерството на околната среда и водите. В него се състезаваха 250 творби на ученици, разпределени в две възрастови групи  V-VІІ клас и VІІІ-ХІІ клас .

„Искам да благодаря на всички участници в конкурса и да им пожелая да запазят отношението си към природата, защото  възпитанието в опазване на околната среда  трябва да започне от ранна възраст. И ако човек е чувствителен към нея, това остава и в зряла възраст“, каза министър Димов при връчването на грамотите на петимата победители в конкурса.