МОСВ отново е партньор на кампанията „Да изчистим България заедно“

27 юли 2017 | 15:08

За седма поредна година Министерството на околната среда и водите ще бъде основен партньор на кампанията „Да изчистим България заедно“ на БТВ Медиа груп. Това съобщи зам.-министърът на околната среда и водите Николай Кънчев при обявяване на кампанията. И тази година МОСВ поема ангажимента в деня на почистването – 16 септември, събраните отпадъци от замърсените терени да се депонират без такси на съществуващите общински и регионални депа. До тях ще бъде осигурен  свободен достъп на транспортните средства, които се включат в инициативата. Министерството ще осигури чували и ръкавици за участниците в почистването, както и ваучери за гориво за извозване на събраните отпадъци. Ръководството на министерството и всички регионални структури ще се включат лично в почистването, каза  зам.-министър Кънчев.

 

„Да изчистим България заедно” на bTV Media Group е мащабна доброволческа инициатива, която цели да създаде обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на природата, за чиста България в дългосрочен план.

През 2017 г. кампанията си поставя за цел заедно да работим за  поддържането на чистотата на околната среда и да установим добри практики за генериране на нулев отпадък.

Акцент в „Да изчистим България заедно” е Денят на голямото почистване, който за първи път ще се проведе през есента. Стотици хиляди доброволци ще излязат на 16 септември, за да покажат, че можем да изчистим боклука от България заедно.

Всички, които имат отношение към опазването на околната среда, ще могат да демонстрират своята добра идея или практика, която елиминира отпадъците по интересен и различен начин или го превръща в нещо ценно.

Тазгодишното издание на кампанията „Да изчистим България заедно” ще завърши с класация и награждаване на областите с най-голям принос към каузата да докажем, че България може да бъде чиста.