Министърът на околната среда и водите се срещна с посланика на САЩ

08 август 2017 | 18:04

Министърът на околната среда и водите Нено Димов се срещна с посланика на САЩ Н. Пр. Ерик Рубин. Двамата обсъдиха сътрудничеството между България и САЩ в областта на околната среда. Тема на разговора бяха и изискванията и процедурите, свързани с опазването на околната среда с оглед значимите американски инвестиции в България. Министър Димов изрази готовност структурите на МОСВ да съдействат на американските компании в България при прилагането на законите и европейските ангажименти на страната.

Посланик Рубин и търговското аташе на САЩ Мария Галиндо бяха информирани за  организирания от МОСВ и Европейската комисия 21-ви Европейски форум „Еко иновации“, който ще се проведе на 5-6 февруари 2018 г. в София в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС. Министърът на околната среда и водите покани американски компании от областта на пречистване на въздуха, третиране на водите и екологичните технологии да вземат участие във форума.

Н. Пр. Ерик Рубин отправи покана към министъра и експертите на МОСВ да посетят САЩ за обмяна на опит в областта на екологичните технологии.